Víte, že za každý nákup na Mixit získáváte kredity? Aktuální stav odměn zjistíte po přihlášení do svého účtu.

Je tu nová Oříšková Mixitka - 71 % oříšků a arašídů. Jen 7,1 % cukru

Špatně se vám mixuje? Něco nefunguje? Zkuste si prosím Mixit pustit třeba v prohlížeči Edge, my to zatím opravíme. Omlouváme se!

Apetit: Recept čtenáře

Zdroj: Apetit 3/2014


Recept čtenáře

Eva Skoumalová, Lipník 

Pohanková pomazánka 

PŘÍPRAVA 10 MINUT * VAŘENÍ 35 MINUT **PRO 4 OSOBY * VELMI SNADNÉ 

150 g pohanky sůl 50 g másla 200 g jemného tvarohu 3 stroužky česneku, drcené 1/4 pórku nebo 1 jarní cibulka, nakrájená najemno NA DOKONČENÍ čerstvé pečivo, opečené rajče, kapie, pórek nebo petrželka 
kudrnka, na ozdobení **Pohanku uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu doměkka, trvá to zhruba 35 minut. Nechte ji vychladnout a poté ji rozmixujte s máslem, tvarohem a česnekem dohladka. Dochuťte solí a vmíchejte pórek nebo jarní cibulku. 
**Pomazánku namažte na pečivo a ozdobte plátky rajčat, proužky papriky, tenkými proužky pórku nebo petrželkou. 
* NĚCO NAVÍC Pohanka chutná zemitě, mírně po oříšcích. Používá se na přípravu kaší nebo jako slaná příloha. V Rusku z ní melou mouku na koblihy, v Japonsku ji využívají jako základ nudlí soba. Obsahuje všech osm základních aminokyselin, železo a některé vitaminy skupiny B. 

Autorka receptu získává 3 vouchery v hodnotě 200 Kč od společnosti Mixit. Na www.mixit.cz si tak může namíchat vlastní müsli směs podle chuti a těšit se na tři krásné tubusy plné oříšků, sušeného ovoce a obilovin.  

0 Košík Nahoru