Gastroplus.cz: Zahřejte se v zimě horkou kaší

Zdroj: Gastroplus.cz 29. 11. 2012

Gastro plus.cz 2012 11 29

Zahřejte se v zimě horkou kaší

Zahřívat se v zimě můžete peřinami, domácími zvířaty, alkoholem… Nic z toho vám ale neulehčí ohavné zimní pracovní ráno, kdy je zpravidla teplotní (i psychický) šok po vylezení z postele a pohlédnutí na teploměr nejhorší. Zkoušeli jste se už ráno zahřát horkou kaší? Je to totiž ideální zimní snídaně - teplá, nevyžaduje příliš kousání, téměř žádnou přípravu a hlavně si ji můžete připravit přesně podle své chuti.

Mixit.cz rozšířil svou nabídku horkých kaší a kromě klasického ovesného základu přidal i super zdravou jáhlovou kaši a stejně výživnou kaši rýžovou, obě bez dalšího dochucování, cukru atd. „Zatímco klasický základ z ovesných vloček a plnotučného mléka ocení klasici, rýžovou a jáhlovou zkouší spíše chuťoví experimentátoři. Málokdy se pak vrací k ovesnému základu a mění už jen ingredience, které si do netradičního základu přimíchávají. Obě kaše si nějaké to ovoce nebo třeba vanilku zaslouží,” říká Martin Wallner, jeden ze zakladatelů. Kromě toho, že jsou rýžové a jáhlové kaše specialitka, kterou stojí za to alespoň ze zvědavosti ochutnat, ocení je i diabetici, celiaci a alergici na laktózu. Obě kaše jsou totiž zaručeně bezlepkové a není v nich ani sušené mléko. Jsou tedy ideální pro různé typy diet. Navíc si do nich můžete přimíchat cokoliv z více než sedmdesátky nabízených ingrediencí v podobě oříšků, sušeného a lyofilizovaného (mrazem sušeného) ovoce, čokolády, semínek a dalšího dle chuti či vaší diety. Mixit je samozřejmě připraven i pro nerozhodné, kteří si nechtějí svou kaši míchat sami a raději svou dobrotu svěří odborníkům. Pro ty jsou připraveny tři různé předem namíchané kaše. V každé dominuje jiná chuť, aby i oni mohli mít pestré snídaně.

0 Košík Nahoru