Získejte každý měsíc balíček v hodnotě 750 Kč za 599 Kč a dopravu zdarma. 

Mix Zpátky do lavic si vydobyl místo ve stálé nabídce. 

Čokoládový týden pokračuje! Zvýhodnili jsme hobliny mléčné, hořké a bílé čokolády.

Instinkt: Sonda do českých žaludků

Zdroj: Instinkt 39/2015

Mixit instinkt 24 9 cover 0001 Mixit instinkt 24 9 0001

SONDA DO ČESKÝCH ŽALUDKŮ

Průměrně pětinu příjmů utratí české domácnosti za jídlo a pití. Na čem si nejčastěji pochutnáváme? A kde běžně zaháníme hlad? 

Smažený řízek, svíčková na smetaně a vepřo-knedlo-zelo. Tato tři jídla si Češi dávají v restauraci k obědu nejčastěji. 

Pětina našinců již někdy nakupovala potraviny on-line, jen 2 % z nich takto nakupují pravidelně. 

Nejoblíbenějším snídaňovým nápojem u nás je čaj – každé ráno jej pije 57 % z nás. Kávu si po probuzení nalije 37 % lidí. 

Za volantem jí přes polovinu českých řidičů. Celosvětový průměr tohoto nešvaru je přitom prý necelých 40 %. 

40 % Čechů si do práce nosí jídlo z domova. Více než čtvrtina se stravuje ve firemních kantýnách, 12 % chodí na polední menu do restaurací, 13 % v práci obědvá bagetu či sendvič. 6 % pracujících Čechů neobědvá vůbec. 

Každý osmý Čech se v posledním roce dostal do situace, kdy neměl na jídlo. 

Více než polovina našinců zajde alespoň jednou měsíčně do fastfoodu. 

46 % Čechů by nezačalo den bez snídaně. 40 % z nich střídá sladké snídaně se slanými, 37 % snídá výhradně sladké, 9,5 % zase pouze slané. 

Polovina tuzemských domácností pravidelně vyhazuje jídlo. Nejčastěji v koši končí pečivo, ovoce a zelenina. 

27 % strávníků se chce s cenou za oběd vejít do 100 korun. 

Foto autor| ZDROJ: CHEQUE DÉJEUNER, STEM/MARK, LEASEPLAN MOBILITY MONITOR, SUBWAY, KPMG, MIXIT. CZ, OECD

0 Košík Nahoru