Nové dárkové boxy Mixit pro Vánoce 2019 jsou tady! 

Kreativ - Praktická žena: Snídaně

Zdroj: Kreativ - Praktická žena 09/2016


Snídaně

je podle nás větší grunt než polévka. Měla by člověku dodat dost síly na celý den a taky ještě dobrou náladu. Naše dobroty z obilovin vám zaručeně zaručí oboje.


Ovesné SUŠENKY

v nejjednodušší variantě na světě objevila blogerka Marika z www. kitchenstory.cz. Zkuste je taky.


SUŠENKY S BANÁNEM (ASI 12 KOUSKŮ)

Dva větší zralé banány rozmixujte na kašičku a k nim přidejte hrnek ovesných vloček. Pokud chcete mít sušenky opravdu jednoduché, smíchejte pouze tyto dvě ingredience. Přidat ale můžete cokoliv, třeba nasekané vlašské ořechy, rozinky a vanilkový extrakt nebo mletou skořici. Vždy se ale držte přibližného poměru, že suchých ingrediencí by celkově mělo být vždy do plného hrnku.

To znamená, že ovesných vloček usypte a přidejte zbylé ingredience. Pokud by vám směs připadala málo sladká, můžete přidat agávový sirup nebo med. Sušenky o velikosti cca 5 cm v průměru potom poskládejte na plech vyložený pečicím papírem a následně pečte zhruba 15 minut na 160 °C.


Přes noc namočené

TAHLE KAŠE NEVYŽADUJE ŽÁDNÉ VAŘENÍ, JENOM ÚPLNĚ MALINKO VEČERNÍ PŘÍPRAVY.

1. 130 g ovesných a 70 g pohankových vloček nasypte do mísy, přidejte hrst rozinek, promíchejte a zalijte 300 ml plnotučného mléka. Nechte přes noc při pokojové teplotě vsáknout všechnu tekutinu.

2. Druhý den nasekejte hrst mandlí, ideálně neloupaných, a nasucho je opražte na pánvi.

2 jablka nakrájejte na hranolky a spolu s mandlemi, 2 lžičkami mleté skořice a 1 lžící lněného a 1 lžicí dýňového semínka je vmíchejte do kaše. Oslaďte podle chuti medem.

c Kaše z??quinoy EXOTICKÁ VARIANTA TRADIČNÍ ČESKÉ KRUPIČKY S KAKAEM VYBÍZÍ K JEJICH PRAVIDELNÉMU STŘÍDÁNÍ. 1. 200 g quinoy spařte horkou vodou, bez spaření by stejně tak jako jáhly měla hořkou chuť. Nasypte ji do hrnce, zalijte 400 ml kokosového mléka, přidejte světlý třtinový cukr (podle chuti) a špetku soli a přiveďte to všechno k varu.

2. Stáhněte plamen na minimum a za občasného míchání vařte do odpaření větší části mléka, trvá to asi 20 minut. Servírujte s ovocem (jahody, granátové jablko), oříšky a zakápnuté medem.


Domácí granola

PŘI PEČENÍ VONÍ PŘÍMO NEODOLATELNĚ A BUDETE MÍT CO DĚLAT, ABYSTE JI ZACHRÁNILI AŽ DO SNÍDANĚ.


1. Troubu předehřejte na 180 °C.

2. 500 g vloček, 100 g posekaných vlašských p a 50 g lískových s ořechů, 50 g mandlí o a 100 g plátků kokosu nasypte do mísy, přidejte n 1 lžičku mleté t skořice a zalijte 1 plechovkou slazeného kondenzovaného mléka.

3. Plech vyložte pečicím papírem a směs na něj rozprostřete. Vložte do trouby a pečte 30 minut nebo dokud nejsou vločky zlatavé.

Nechte důkladně vychladnout a teprve studené rozlámejte na kousky. Přidejte brusinky a nalámanou čokoládu.


Vlastní verzi müsli z ovesných vloček si můžete smíchat na www.mixit.cz.

0 Košík Nahoru