KONČÍ ZÍTRA: Doprava za 1 Kč se Zásilkovnou! (2780 odběrných míst po celé ČR) 

Špatně se vám mixuje? Něco nefunguje? Zkuste si prosím Mixit pustit třeba v prohlížeči Edge, my to zatím opravíme. Omlouváme se!

Scribbler: RECENZE: KAŠTANOVÁ KAŠE S VANILKOU

Zdroj: Scribbler.cz 25.3.


RECENZE: KAŠTANOVÁ KAŠE S VANILKOU

Mix it je anglicky (na)míchej to... Pět písmen napoví, že na Mixit.cz si můžete namíchat svou vysněnou müsli směs či snídaňovu kaši během pouhých pár kliků.

Jak je uvedeno v popisu mixu na stránkách výrobce, kaše je přirozeně bezlepková a bezlaktózová, což byl také důvod, proč jsem ji zvolila pro testování.

O kaštanové mouce jsme již psali v článku Kaštanová mouka, zdravá novinka ve vaší kuchyni, kde jste se mohli mimo jiné dozvědět, že plody kaštanovníku jsou bohaté na vitamín C, na kyselinu listovou a minerální látky (mangan, měď a draslík). Jedlé kaštany obsahují také malé množství jednoduchých cukrů a důležitý je i obsah esenciálních Omega-3 a Omega-6 mastných kyselin.

Standardní balení kaštanové kaše s vanilkou, které je ukryto v tubusu s designem dle vlastního výběru a igelitovém sáčku, má hmotnost 700 gramů. To se zdá na první pohled málo, ale za 129 korun získáte množství naprosto dostačující na 10 až 14 dní. Pokud chcete vydatnou snídani (jako já), doporučuji množství 50 až 70 gramů.

Designové tubusy
Směs jsem vyzkoušela s vodou i mlékem, obojí jsem dala cca na 1,5 minuty do mikrovlnné trouby. S vodou byla kaše dost obyčejná, řekla bych i bez chuti. S běžným mlékem (v mém případě bez laktózy) chutnala o dost lépe, vynikla sladká chuť díky přidanému cukru i příchuť pravé vanilky, které je v kaši celých 0,5 %. Nejlepší bylo smíchat kaši s mlékem rostlinným, výborně se hodí mandlové nebo ovesné (návod na přípravu rostlinného mléka najdete zde). Na 50 až 70 gramů postačí 150 mililitrů tekutiny, záleží na tom, zda máte rádi řidší či hustší kašičku.

Výrobce sice v návodu udává, že stačí kaši zalít a zamíchat v hrnečku, toto ale raději nezkoušejte. Kaši je třeba pořádně promíchat s vodou či mlékem, jinak má směs tendenci tvořit hrudky. Kaštanová mouka, které je ve směsi celých 27 %, obecně nemá tendenci kašovatět, proto je do směsi přidána kukuřičná krupice.

Mix si můžete doplnit oříšky či sušeným ovocem, v rámci objednávky máte možnost si přidat nejrůznější druhy nebo zvolit třeba čokoládové hoblinky. Já jsem zvolila plátky mandlí, které přirozeně dodávají bílkoviny i tuky a zároveň příjemně křupou téměř při každém soustu. Na 700 gramů kaše jsem si přimíchala 40 g mandlových plátků.

Alergeny udané na obalu (stopy pecek a skořápek, lepku, mléka a dalších alergenů) sice v kaši na 99 % nenajdete, ale výrobce je musí udávat z důvodu mixování směsí v jednom skladu.

Závěrečné hodnocení kaše
Na začátku jsem neměla žádné očekávání, důležité bylo, abych se nasnídala, díky alergii na laktózu, v klidu a aby bez následku zůstalo i pohoštění kamaráda celiaka.

Chuť kaše mě překvapila, byla to láska na první ochutnání. Oproti obyčejné ovesné kaši, kterou je vždy třeba něčím dochutit, velmi příjemné překvapení. Přirozeně nasládlá, ale výjimečná a netradiční chuť, konzistence i pocit, že nemám po snídani žádný hlad, to všechno u mě bodovalo.

Kaši dávám hodnocení 90 %, vždycky je prostor pro zlepšení a já od výrobce očekávám dalšího bratříčka do bezalergenové partičky:) Pokud váháte, zda ochutnat, váháte správně. Kaše nemusí chutnat každému, přeci jen kaštanová mouka je relativní novinka, ale určitě stojí za vyzkoušení.

Nutriční hodnoty na 100 g

Energie 1663 kJ/397,5 kcal
Bílkoviny 5,0 g
Sacharidy 89,0 g
Tuky: 1,0 g

Tímto bychom rádi poděkovali společnosti Mixit s.r.o., která nám poskytla kaštanovou kaši s vanilkou k recenzování.

0 Košík Nahoru