Špatně se vám mixuje? Něco nefunguje? Zkuste si prosím Mixit pustit třeba v prohlížeči Edge, my to zatím opravíme. Omlouváme se!

Tajemství i drby: 7 věcí, které jste o Mixitu rozhodně ještě nečetli (a neochutnali)

Zdroj: mamavolba.cz 19. 4. 2021


Příběh Mixitu už jste možná četli nebo viděli – 2 vysokoškoláci, kteří rozvinuli seminární práci do úspěšného podnikání a už 11 let vyrábějí müsli, kaše a zobací mixy oříšku a ovoce podle přání zákazníků. Z malého sklepa do velké haly, z jednoho brigádníka na stovku zaměstnanců a přitom pořád stejní, zábavní, hraví a nadšení. Co ale o Mixitu a jeho zakladatelích nikdy nezaznělo, to si můžete přečíst jen tady.

7. Kamarádi především

Tomáš Huber a Martin Wallner, zakladatelé Mixitu, byli nejdřív kamarádi a pak teprve obchodní partneři. To není nic neobvyklého. Ale že jsou po 11 letech pořád nerozluční kamarádi a tráví spolu (teď už s rodinami) často i dovolené nebo spolu zajdou na pivo, to už ví málokdo. “Obětavě se snášíme naprosto všude. Je klika, že vedle sebe nebydlíme, to už by fakt asi vydržet nešlo. Ale teď nedávno jsme se vlastně byli oba podívat na stejný dům ke koupi… Naštěstí jsme se o něj nepohádali. Tak asi půjde vydržet i to, když bude třeba. Aspoň na sebe budeme volat přes plot a ne se nahánět telefonem s každým nápadem, což je tak jednou za hodinu,” směje se Tomáš.

6. Stará auta

Oba milují stará kultovní auta, dokonce je sbírají a opravují. Takže je v práci můžete hodně často slyšet, jak řeší, že jim přišlo špatné autorádio nebo že konečně v Rakousku sehnali to správné zrcátko. Vždyť jeden veterán (upřímně pro neznalé vrak) parkuje přímo před Mixitem.

Několikrát týdně ochutnáváme, co bychom mohli začít vyrábět a prodávat. Tenhle benefit je můj nejoblíbenější.

5. Opisují od sebe

Co má jeden, musí mít i druhý, jak se tak zdá. Jak jinak si vysvětlit, že Tomášův první syn se narodil 3 měsíce po Martinově první dceři? A pak o pár let později se to celé opakovalo: i druhý Tomášův syn je o 3 měsíce mladší než druhá Martinova dcera!

4. Když Mixit plaval

Krušné chvíle zažil Mixit při povodních 2013, kdy jinak nevinný potok Botič vyplavil kompletně celé prostory Mixitu. “Naštěstí jsme ten víkend doháněli objednávkový skluz a byli jsme všichni na místě. A druhé štěstí bylo, že jsme měli kam jít, protože ve stejné budově, jen o patro výš, bylo zrovna volno. Upřímně, kdybychom tehdy přišli o všechny zásoby a vybavení, vlastně nevím, jestli bychom se zvládli znova postavit na suché nohy. Máme prostě s Mixitem občas štěstí i v době, kdy nám vše padá na hlavu,” svěřuje se Martin.

3. Snidame.cz, anebo neeeeee

Do posledního dne před spuštěním v roce 2010 neexistoval Mixit.cz, ale Snidame.cz. Až těsně před spuštěním jsme brainstormováním se společným kamarádem přišli s tímhle názvem, hodili týdny vymýšlení, přípravy loga a všech materiálů za hlavu, zaregistrovali si doménu Mixit.cz (oslavili, že je volná) a narodil se Mixit, prozradili oba kluci.

2. Tajemství Dne D

Pro Mixit byla velkým milníkem účast v pořadu Den D. Byl to pro Mixit den zvratu. Ale už méně se ví, co kluky stálo nervů neprozradit celému týmu, jak to dopadlo a na co se připravit. Pořad se totiž natáčel více než rok před jeho odvysíláním a kluci nesměli ani pípnout o tom, jak to dopadlo. To byl pro ně teprve nervák!

1. Víte,že se dá sušit sýr?

Co nevyzkoušeli, to nemůžou zavrhnout. A proto denně v Mixitu zkouší ingredience, postupy a receptury, o kterých jste nejspíš ani neslyšeli. “Jojo, každá práce má své benefity a tenhle je ten můj nejoblíbenější. Několikrát týdně ochutnáváme, co bychom mohli začít vyrábět a prodávat. A přebytky končí na našem pracovním stole. Ale jen náhodou samozřejmě,” vtipkuje Martin Wallner. Aktuálně je na jejich stole překvapivě návykový lyofilizovaný (mrazem sušený) sýr, který je úplná novinka v sortimentu a o kterém si i zákazníci mysleli, že je to jen aprílový vtip, když ho Mixit poprvé představil.

0 Košík Nahoru