Mixit Klub předplatitelů, získejte 20% slevu na celý balíček a dopravu zdarma. Do 31.5. každý den losujeme z předplatitelů výherce poukazu. 

Ovesné sušenky se švestkami

Stačí půlhodinka v kuchyni a výsledkem je tato zdravá dobrota - ovesné sušenky se švestkami! A proč jsou nám švestky tolik sympatické, že jsme je udělali hlavní ingrediencí tohoto receptu?

Zkrátka jsou plné látek, které jsou nezbytné pro zdravé fungování našeho organismu. Obsahují vitamíny skupiny B a H, jež jsou důležité pro tvorbu krve, látkovou přeměnu, zdraví pokožky, vlasů, nehtů. Dále jsou bohaté na vitamín E, což je přírodní antioxidant. Ve švestkách také najdeme pořádnou zásobu minerálů - draslíku, fosforu, železa, hořčíku či vápníku. Tak proč toho nevyužít? ;)

Co potřebujeme:

- ovesné vločky
 - hladkou mouku
 - třtinový cukr
 - nasekané vlašské a lískové ořechy
 - máslo
 - 1 lžíci medu
 - 1 lžíci vody
 - 1/2 lžičky jedlé sody
 - skořici, vanilku
 - sušené švestky a další ingredience dle chuti: slunečnicová semínka, lněná semínka, dýňová semínka, mák, kokos...

(Psst, pro zjednodušení jsme vám většinu potřebných surovin připravili rovnou do tohoto mixu.. ;)

Do hrnku o obsahu cca 230 ml (1 cup) nasypeme do jedné třetiny vločky, do další třetiny mouku a poslední třetinu vyplníme cukrem (dle chuti), nasekanými ořechy a dalšími semínky. V misce vše promícháme.

V menším hrnci rozehřejeme zhruba 40 g másla spolu s lžící medu. Ve lžíci horké vody rozpustíme půl čajové lžičky sody a za stálého míchání vlijeme do hrnce. Tuto směs přidáme k první směsi, přidáme pořádnou porci sušených švestek a vše důkladně promícháme.

Troubu si rozehřejeme na 150°C. Na plech dáme pečící papír a ze vzniklé hmoty na něj tvarujeme malá kolečka. Důležité je dodržovat větší rozestupy, v troubě se směs roztáhne. Z výše uvedeného množství uděláme 6 sušenek, které se nám krásně vejdou na jeden plech. 

Po 15 - 20 minutách, až sušenky zezlátnou, vyndáme z trouby. Necháme vychladnout a můžeme se do nich směle pustit. Anebo se o tu zdravou dobrotu s někým rozdělit ;)


 

Zpět na všechny články

4 Komentáře k článku Ovesné sušenky se švestkami

makoun

makoun

01. 10. 2015 v 15:28:37

A z čerstvýh švestek by to nešlo? :)

Odpovědět
Eva

Eva

03. 03. 2016 v 08:33:54

Děkuji za recept. Těším se na ně. Mnoho kupovaných sušenek obsahuje ztužený palmový tuk a ten nechci. Díky.

Odpovědět
Jana Strouhalová

Jana Strouhalová

10. 05. 2016 v 15:26:43

Sušenky opravdu výborné,vzala jsem je na pracovní setkání lidiček,co podporují přírodní zdroje a všem moooc chutnaly.A gratuluji pánové.

Odpovědět
Martina G.

Martina G.

15. 03. 2017 v 13:22:30

Sušenky jsou výborné, dělala jsem je rovnou z dvojité dávky a vyplatilo se. Všichni, komu jsem dala ochutnat, je chválili, takže je jdu péct znovu. Vůbec se neroztekly a držely krásně tvar. Děkuji za super recept :-).

Odpovědět

Komentář

Další články

0 Košík Nahoru