Veganská švestková kaše
Podzim zaklepal na dveře a kdo by se v tomto sychravém období rád příjemně nezahřál. Proto jsme si pro Vás připravili recept na vynikající švestkovo-pohankovou kaši. Zaručeně zahřeje a zlepší Vaše ráno!
- Příprava: 5 min.
- Vaření: 15 min.
- Porce: 2
Suroviny pro voňavé švestky
- hrst švestek - Křupavé ovoce od Mixit – švestka, meruňka
- 200 ml džusu (švestkový či z granátového jablka)
- ¼ PL vanilky
- ¼ mleté skořice
- 1 hvězdička anýzu
- javorový sirup (podle chuti)
Suroviny na kaši
- 350 ml mandlového mléka či jiného veganského mléka
- 150 ml vody
- 100 g pohanky
- ¼ PL mořské soli
- topping dle chuti - kokosové lupínky, pekanové ořechy
Postup
- V hrnci přiveďte do varu džus. Přidejte vanilku, skořici, anýz a špetku soli.
- Vařte 5 – 10 minut.
- Krátce prohřejte švestky ve šťávě, odstavte ze sporáku. Pokud jsou švestky kyselejší, můžete přidat javorový sirup.
- Zatímco se připravuje švestková šťáva, přiveďte do varu mléko a vodu, primíchejte pohanku a sůl a nechte probublávat přibližně 15 minut. Pravidelně míchejte. Přidejte více mléka pokud je třeba.
- Když je kaše hotová, přidejte nahoru švestky, kokos a oříšky.
- Dobrou chuť!
0 Komentářů k článku Veganská švestková kaše