Zavařovačková snídaně
To jsme si to pěkně zavařili hned poránu.. Nemyslíme tím žádný průšvih, ale další recept na domácí müsli, ze kterého budete mít v bříšku jako v pokojíčku. Ukážeme Vám, jak připravit ovesné vločky, aby byly nejen chuťovým pohárkům, ale i oku lahodné. Připravte si i zavařovací pohárky, začínáme!
Variant vločkové snídaně v "zavařovačce" je bezpočet, my Vám ukážeme pro inspiraci tu, která chutnala právě nám.
Co budeme potřebovat na 1 porci? Kromě zmíněné zavařovací sklenice i následující ingredience:
- ovesné vločky (nebo jakékoliv jiné)
- sušené meruňky
- rozinky
- mandle
- arašídy
- kešu
Tuto kombinaci můžete koupit také jako hotový mix.
Dále:
- jogurty (jahodový, vanilkový, čokoládový..)
- čerstvé jablko
- banán
Postup:
Do zavařovačky po vrstvách vložíme vločky, suché plody, čerstvé ovoce a vše prokládáme různými druhy jogurtů. Takto připravená snídaně je nejen jednoduchá, ale lahodí i oku. Poté sklenici vložte do lednice nebo si ji pečlivě uzavřenou přibalte do práce. Ve chvíli hladu nebo chuti bude vždy okamžitě připravená zasytit.
Zavařit si zkrátka může být i příjemným zdrojem energie, vitaminů a vlákniny. Přejeme mnoho zdaru a silný chuťový a estetický zážitek. :)
Zpět na všechny články
1 Komentář k článku Zavařovačková snídaně
Aneta
25. 03. 2015 v 09:50:24
Musli hodně snídají v Anglii, ale řekla bych, že i jinde. Já jsem absolvovala poznávací zájezd do Pobaltí a tam se takhle jí http://www.redoktravel.cz/poznavaci-zajezdy/62-pobaltske-staty/vyhledavani/?typy=Pozn%C3%A1vac%C3%AD+z%C3%A1jezdy&lokalita=62