Fit bábovka s Mixitellou
Milujete klasickou bábovku? Zaexperimentujte s námi a vyzkoušejte její odlehčenou verzi s tvarohem, rybízem a Mixitellou bez lepku i laktózy. Za recept děkujeme Magdě ze stránky Majda peče zdravě. :)
Na menší bábovkovou formu potřebujeme:
✔️1,5 menšího hrnku mouky (např. mix pohankové, celozrnné špaldové a kukuřičné, ve stejném poměru)
✔️1/2 hrnku strouhaného kokosu
✔️1x kypříci prášek
✔️skořice
✔️1x vejce
✔️3 plné lžíce datlového sirupu
✔️5 lžic kokosového oleje
✔️1,5 menšího hrnku mléka (část je možná nahradit kefírem)
✔️1 nastrouhané jablko
✔️kúra z citrónu a pomeranče
✔️hrst rozinek
✔️250 g tvarohu ve vaničce + lžíce pudinkového prášku
✔️rybíz
✔️na ozdobení Mixitella Arašídy s hořkou čokoládou
1) Nejdřív smícháme sypké suroviny - mouku, kokos, kypřící prášek, skořici.
2) V druhé misce rozkvedláme vajíčko a rozšleháme s datlovým sirupem a kokosovým olejem, přilijeme mléko a důkladně promícháme.
3) Do tekuté směsi postupně přidáváme sypkou část, až vznikne těsto, do kterého přidáme nastrouhanou kůru, nastrouhané jablko a vsypeme rozinky.
4) Bábovkovou formu vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem a cca 1/2 těsta vlijeme na spodní část formy.
5) Tvaroh smícháme s pudinkovým práškem, lehce naředíme mlékem (můžeme i přisladit) a rozprostřeme na těsto.
6) Tvaroh hojně posypeme rybízem.
7) Do zbylé části těsta přidáme ještě pár kuliček rybízu a promícháme a vlijeme do formy.
8) Pečeme v předehřáté troubě na cca 180 stupňů asi 70 min nebo dle potřeby - aby byla kůrka křupavá a propečené zevnitř.
9) Po vychladnutí vyklopíme z formy a pocákáme rozehřátou Mixitellou.
10) Skladujeme v ledničce.
Zpět na všechny články
0 Komentářů k článku Fit bábovka s Mixitellou