Jahodové trifle
Léto přeje ovoci a dezertům, které jsou lehké. Zkuste tedy lehký smetanový dezert s naším mrazem sušeným ovocem, pro to správné letní pohlazení!
Budeme potřebovat:
6 zralých broskví
3 PL (polévkové lžíce) krystalového cukru
340 g pomazánkového másla
¾ moučkového cukru
¾ PL mandlového extraktu
2 ½ smetany s nejvyšším obsahum tuku
250 g lyofilizovaných jahod
1 ¼ hrnku nakrájených mandlí
Postup
Ve velké míse smíchejte broskve a krystalový cukr. Nechte 15 minut stát, občas promíchejte.
Zatím s pomocí elektrického mixéru dohladka vyšlehejte pomazánkové máslo, moučkový cukr a mandlový extrakt. Snižte rychlost a postupně přidávejte smetanu, dokud se hmota nespojí. Poté opět přidejte rychlost a míchejte, dokud krém nebude mít pevnou konzistenci.
K broskvím přimíchejte jahody. Na dno pohárku dejte Letní mámení, na které navrstvíte část ovoce a část smetanového krému. Posypte mandlemi a vrstvy zopakujte. Poslední vrstvou bude smetanový krém. Dezert nechte vychladnout aspoň 6 hodin. Podávejte posypané mandlemi a lyofilizovanými jahodami.
Přejeme dobrou chuť!
0 Komentářů k článku Jahodové trifle