Mixit Klub předplatitelů, získejte 20% slevu na celý balíček a dopravu zdarma. Do 31.5. každý den losujeme z předplatitelů výherce poukazu. 

Kořeněné vánoční zapečené müsli

Nestihli jste křupavý Vánoční mix nebo zkrátka jen hltáte každou novou kombinaci? Vánoce jsou svátky pochutin, ne každá ale musí být hříšná.. důkazem může být třeba zapečený základ Ovesná klasika Dr. Birchera s mixem semínek, mandlí a brusinek. S chutí do toho! :)

Kořeněné vánoční zapečené müsli
- 250 g ovesných vloček*
- 25 g slunečnicových semínek*
- 25 g dýňových semínek*
- 100 g neloupaných mandlí*
- 50 g třtinového přírodního cukru*
- 2 g mleté skořice (1 zarovnaná lžička)*
- 100 g sušených brusinek**
- 5 g soli (1 zarovnaná lžička)
- 2 g sušeného mletého zázvoru (1 zarovnaná lžička)
- 90 g dětské jablečné přesnídávky (1/2 skleničky)
- 25 g oleje
- 70 g tekutého medu

* namíchejte si na Mixit v sekci müsli
** namíchejte si na Mixit v sekci suché plody

Trochou oleje vymažte mělký plech na pečení a troubu začněte vyhřívat
na 160 stupňů.
V míse smíchejte všechny sypké suroviny kromě brusinek. Přilijte
přesnídávku, med, zbytek oleje a vše důkladně promíchejte velkou lžící
nebo vařečkou. Spíš než pohyby zdola nahoru jsou tu účinné roztírací
tlaky o dno a stěny mísy.
Lepkavou směs rozprostřete v nízké vrstvě na plech a vložte do trouby.
Pokud máte horkovzdušný oběh, zapněte ho a teplotu snižte na 150
stupňů. Pečte celkem 30-35 minut. V polovině doby pečení začněte müsli
pravidelně po 5 minutách promíchávat. Po uplynutí půl hodiny, jakmile
müsli zezlátne a přestane být částečně lepkavé, odeberte malý vzorek
a nechte ho zchladnout. Je-li po vychladnutí křupavý a dobře se rozdrobí,
máte upečeno. Pozor, hranice mezi dobře upečeným a spáleným müsli je
velmi nezřetelená, buďte ke konci pečení ve střehu.
Müsli nechte dobře vychladnout a smíchejte s brusinkami. Obratem
vyexpedujte do vzduchotěsné sklenice nebo krabice, jinak začne
postupně vlhnout a kazit se.

Jana Florentýna Zatloukalová 

vánoční ochutnávka z připravované
snídaňovo – svačinové kuchařky
NAMIXUJ SI ... MIXIT.CZ

Zpět na všechny články

4 Komentáře k článku Kořeněné vánoční zapečené müsli

Markéta

Markéta

04. 01. 2013 v 13:53:54

Dobrý den, vypečený recept! Kdy a kde bude kuchařka k mání? Díky a ať to mixuje:)

Odpovědět
tomas

Reakce na komentář od Markéta

tomas

04. 01. 2013 v 14:12:51

Dobrý den, chutnal Vám recept? Tak to jsme rádi :) Další ochutnávky z kuchařky budeme zveřejňovat v průběhu roku a knížku jako takovou očekáváme v druhé polovině 2013.

Auth

Reakce na komentář od Markéta

Auth

17. 01. 2013 v 15:06:27

Dnes mi jedna kamaradka poalsl odkaz na vasi stranku. Zatim jsem neskusi zadny recept ale urcite brzo neco zkusim! Chtel jsem jen doporucit, aby se pouzivalo vyhradne jen maslo nebo v jinych pripadech sadlo! Ztuzene pokrmove tuky jsou velice nezdrave a navic zvysuji moznost rakoviny prsou u zen. Za doby babicky tyto potravinarske blaznoviny nebyly jeste vyvinute. Telo bohuzel nema mechanismus jak tyto modifikovane tuky plne rozlozit. Tyto produkty dale obsahuji velke mnozstvi volnych radikalu, ktere jsou rovnez pro organismus nezadouci!Petr San Francisko, Kalifornie, USA

Eva

Eva

02. 10. 2015 v 16:32:32

Moc ráda bych okusila:Jsem dibetik2 st.Jak na nějakou tu mlsnotu.

Odpovědět

Komentář

Další články

0 Košík Nahoru