Velké adventní kalendáře Mixit jsou zde! Mikuláš se blíží. :-)  

Recept na klasiku všech klasik - Bircher müsli

Ovesné vločky jsou alfou a omegou každého müsli. Je to základ, na kterém stojí celá müsli věda a na kterém může stát i vaše zdravá snídaně. Svůj úspěch a revoluci ve stravování na nich založil i švýcarský lékař Maxmilian Bircher-Benner, který je ordinoval již před sto lety pacientům svého sanatoria v podobě Bircher-müsli s oříšky a ovocem. Že nudná klasika? Jestli chcete udělat něco pro své zdraví a zároveň si pochutnat, prozradíme Vám jak na to. Panu Bircherovi zřejmě trvalo dlouho vymyslet tento recept na müsli, ale žádné strachy, my ho budeme mít připravený raz dva.

Přesvědčit se můžete i zhlédnutím pořadu Dobré ráno s ČT, kde jsme tuto zdravou snídani ukuchtili v živém vstupu :)


První část návodu na Bircherovu snídani

Druhá část zdravé snídaně

Na domáci Bircher musli recept budeme potřebovat:

  • Ovesné vločky
  • Rozinky
  • Sušené jablko
  • Vlašské nebo lískové ořechy
  • (to vše naleznete v hotovém mixu Bircher Premium od Mixit)

Dále pak:

  • Čerstvé jablko
  • Jablečný džus
  • Pár kapek citrónu/limetky
  • Mléko/Sojové mléko
  • Med

Do misky nebo hrníčku nasypeme ovesné vločky, na vrch přidáme sušená jablka, rozinky a oříšky. Aby nám to celé změklo a bylo to ještě chutnější, zalejeme vše jablečným džusem a vodou, stačí trošku, ne až na úroveň vloček. Směs pokapeme citronovou nebo limetkovou šťávou a necháme odstát, aby vločky pěkně nabobtnaly a nebyly suché, ideálně 0,5 až 2 hodinky v chladnějším místě. Před podáváním můžeme na vrch přidat několik kousků čerstvého jablka a zalít mlékem. V případě alergie na laktózu klidně použijeme sojové mléko. Ve finále si to můžeme ještě osladit pár kapkami medu a potom už jen vychutnat :).

Dnes už existují různé vydatnější variace na Birchrův müsli recept a je jen na vás, co si ještě přidáte. Jak sami vidíte, recept na domácí müsli nakonec není až taková věda.

Rychlá dobrota pro každého mlsouna..

A pamatujte - ne každá klasika musí být nudná, tak s chutí do toho :).

Zpět na všechny články

0 Komentářů k článku Recept na klasiku všech klasik - Bircher müsli


Komentář

Další články

0 Košík Nahoru