Udělejte radost ženám. V pondělí 8.3. mají svůj mezinárodní den. 

Prohlédněte si celou VELI-KOKO-NOČNÍ kolekci.

Špatně se vám mixuje? Něco nefunguje? Zkuste si prosím Mixit pustit třeba v prohlížeči Edge, my to zatím opravíme. Omlouváme se!

Lískový ořech

Stejně jako naše oblíbená pohádková Popelka, i my v Mixitu víme, že lískové oříšky jsou kouzelné :) Skvělé chutnají a především mají vysoký obsah bílkovin, tuků, vitamínů E, K, B, cholinu a minerálních látek draslíku, vápníku, fosforu, železa, mědi, zinku, sodíku, hořčíku a selenu. Lískové ořechy poskytují také významné množství antioxidantů a mohou být tak velmi prospěšná pro zdraví srdce. Mimo jiné jsou dobrým zdrojem vlákniny, která má příznivý vliv na trávení.

Naše pražená lísková jádra nejsou však ledajaká. Jedná se o speciální italskou odrůdu Mortarella, která vyniká velmi aromatickou chutí. Vyznačují se středně malým plodem oválného tvaru a slonovinově bílou barvou.

Věděli jste, že Italové jsou druhým největším pěstitelem lískových ořechů na světě a prvním pěstitelem v Evropě?  Vše začalo před tisíci lety v Avellinu, kde se započala tato pradávná tradice, a to díky vynikajícím znalostem italského zemědělství. Velký vliv má samozřejmě i velmi úrodná oblast pěstování. Půda, poblíž sopky Vesuv, je vulkanického původu, a nabízí tak nejlepší možné podmínky úrodnosti a je extrémně bohatá na minerály a stopové prvky.

Tato zvláštnost půdy podporuje růst a jedinečnou chuť pěstovaných plodů.

Díky tomu všemu mají lísková jádra Mortarella kvalitativně vyšší organoleptické vlastnosti a jedinečnou, výrazně oříškovou chuť.

Lískové ořechy mohou být snadno začleněny do vašeho jídelníčku jako zdravá svačinka nebo jako součást vašich oblíbených mixů, kaší, Mixitek a také Mixitell :)


Zpět na všechny články

0 Komentářů k článku Lískový ořech


Komentář

Další články

0 Košík Nahoru